Живеем с най-ниските пенсии, отиваме си бедни и болни

0

Изминаха 30 години от така наречения преход към свободния и справедлив живот за българите. За пенсионерите на моята възраст това е половината ни живот. Замислям се за тези изминали и пропилени за нас години, през които животът ни не стана нито по-добър, нито по-справедлив, освен че стана много по-богат и заможен за хора от „елита” и властта.

В България преходът роди изключителна корупция на всички нива в държавата, чувство за безнаказаност на престъпния свят, липса на всякаква справедливост към обикновения гражданин. През тези години всички станаха демократи, комунисти и безпартийни създадоха безброй партии, които преди изборите започват с огромния обещания, но докопат ли се до властта, забравят всичко и започват усърдно да работят не „за ползу роду, а за ползу свою”, за собственото си обогатяване.
Масовата приватизация беше извършена безобразно, довела до тотално унищожаване на промишлеността, градена от народа 45 години, и на нейно място се построиха молове, хипермаркети и хотели. За съжаление, покорно търпи и понася неправдата в живота си, не реагира на всички усилия да ни намалят като народ, защото старите си отиват бедни и болни, а младите отиват на запад.

През тези много години част от българите, неясно как, станаха изключително богати и те сега показват имотите си в милиони и ни дават акъл как да живеем с най-ниските пенсии в ЕС. Ядем вносни плодове и зеленчуци, а къде са българските, с които се гордеехме години наред. Заради различни болести унищожихме и животните си и сега ако ядем месо въобще, то е вносно, некачествено и много скъпо. Точат се европейските фондове за неясни проекти. Всичко обаче тече и минава, но за съжаление, минава и нашият живот. А все още не сме с европейски пенсии, за да почувстваме, че живеем по-добър живот, както непрекъснато ни убеждават всички управляващи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече