Германия въведе табу за „лечението“ на хомосексуалните

0

Германия въведе табу за „лечението“ и всякакви терапии за трансформация на хомосексуалните. Страната забрани всички медицински намеси от този тип за непълнолетни и частично за пълнолетни с различна сексуална ориентация. Федералното правителство предвижда глоби и до една година затвор за нарушаване на забраната, предадоха ДПА и Франс прес.

Рекламирането или предлагането на всякакви терапии ще бъде забранено и за нарушителите ще има глоба, стигаща до 30 000 евро. На санкции ще подлежат също родители или законни настойници в случай на крещящо нарушаване на задължението за полагане на грижи и за възпитание.

Законопроектът за забрана на т. нар. терапии за трансформация трябва да бъде одобрен от долната камара във федералния парламент – Бундестага, но не е необходимо одобрението на горната камара – Бундесрата. Законът вероятно ще влезе в сила в средата на следващата година.

„Хомосексуалността не е болест, следователно терминът „терапия“ е заблуждаващ. Искаме да забраним, доколкото е възможно, тези т. нар. терапии, тъй като те често водят до тежки физически и психически страдания“, каза министърът на здравеопазването Йенс Шпан, цитиран от БТА.

Министърът е категоричен, че мнимата терапия разболява хората. Той отбеляза, че забраната е важен социален сигнал към онези, които трудно приемат своята хомосексуалност, и им казва, че те са ценни такива, каквито са.

Самият Шпан не крие, че е хомосексуалист. Методите за трансформация ще бъдат забранени за лица под 18-годишна възраст. Наказания може да има и ако засегнатите хора са пълнолетни, но са били склонени да се подложат на такова „лечение“ чрез принуда, заплахи или заблуда, например като не са били информирани за вредите от него, обясни здравното министерство.

Шпан поднесе шокираща новина – че в Германия на терапия за трансформация се подлагат до 2000 души годишно.

От нито едно изследване не може да се направи изводът, че е възможно сексуалната ориентация да бъде променена за постоянно. За сметка на това е научно доказано, че подобни „терапии“ могат да доведат до депресия, чувство за тревожност, загуба на сексуално желание и по-голям риск от самоубийство, отбелязва Франс прес.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече