Жестока драма: Вирусът уби семейство за 2 часа, синът им не можа да ги изпрати

0

82-годишната Севера Белоти и Луиджи Карара на 86 години от град Бергамо починаха от коронавирус в един и същи ден, в рамките на два часа. Двамата съпрузи са женени от 62 г. и са родом от Албино, до Бергамо, където е едно от основните огнища на епидемията в Италия.

„Те умряха сами с този вирус и аз не можах дори да се сбогувам с тях”, разказа синът им Лука пред в.“Кориере дела сера”.

„Вярно е, че бяха възрастни, но им нямаше нищо. Баща ми на неговата възраст не знаеше какво е доктор. Истината е, че това не е един банален грип – влезеш ли в болница, излизаш жив или мъртъв”, казва Лука.

Разказът на Лука потресе света

Според него еволюцията на заболяването на родителите му била подобна на тази като при стотиците други починали италианци.

„Изкараха осем дни с по 39 градуса температура. През уикенда и двамата се влошиха и първо татко, а после и мама, бяха приети в болницата на Бергамо. В болницата е ужас – вече не знаят къде да слагат пациентите. Но от друга страна, какво могат да направят?”, споделя синът на починалите.

Най-голямата болка за Лука е, че той не могъл да се сбогува с тях.

„Най-близките ти остават сами, а ти не можеш дори да се сбогуваш, да ги прегърнеш, да ги утешиш. Баща ми нямаше никакво заболяване. Повече не можах да ги видя. Труповете им бяха откарани на гробището и знам, че ще ги кремират след дни, защото има твърде много трупове”, казва Лука.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече