Затвор и 50 бона глоба? Кафене на общинарка на Тодор Попов работи напук на карантината

0

Въпреки обявените крути мерки за борба с коронавируса, които предвиждат затваряне на заведенията до 29 март, кафето, намиращо се до „колоната” в центъра на Пазарджик, работи най-необезпокоявано и днес.

На Таня Димитрова очевидно не й пука за карантината, важното е бизнесът да върви

Това съобщиха за „Виделина” читатели и изпратиха снимков материал. Въпросното заведение от известно време се стопанисвало от общинската съветничка от мнозинството около кмета Тодор Попов в пазарджишкия ОбС Таня Димитрова.

Те са потресени от факта, че самата Димитрова била в кафето, както и че по рано днес заведението е било посетено от полиция, но и след това продължава да се пълни с посетители предвид факта, че е единственото отворено в централната зона на Пазарджик.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов си трае

Новината идва на фона на решението на кабинета да наказва с до 5 г. затвор и глоба от 10 до 50 хил. лв. всеки, който наруши карантинните предписания за коронавируса. Това приеха единодушно вчера на извънредната правна комисия в НС.

Повишават се предвидените санкции в Наказателния кодекс за хора, които разпространяват опасна зараза. „Първа мярка, около която се обединихме единодушно, е изменение в член 355 ал. 1 на Наказателния кодекс. Той гласи, който наруши правила или мерки против разпространението на заразителна болест ще се лишава от свобода до 3 г. и санкции от 1000 до 10 хил. лв. глоба. Ал. 2 – Ако деянието е извършено по време на епидемия със смъртни случаи – затвор до 5 г. и глоба от 10 до 50 хил лв.“, каза председателката на правната комисия Анна Александрова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече