Затвор и 50 бона глоба? Кафене на общинарка на Тодор Попов работи напук на карантината

0

Въпреки обявените крути мерки за борба с коронавируса, които предвиждат затваряне на заведенията до 29 март, кафето, намиращо се до „колоната” в центъра на Пазарджик, работи най-необезпокоявано и днес.

На Таня Димитрова очевидно не й пука за карантината, важното е бизнесът да върви

Това съобщиха за „Виделина” читатели и изпратиха снимков материал. Въпросното заведение от известно време се стопанисвало от общинската съветничка от мнозинството около кмета Тодор Попов в пазарджишкия ОбС Таня Димитрова.

Те са потресени от факта, че самата Димитрова била в кафето, както и че по рано днес заведението е било посетено от полиция, но и след това продължава да се пълни с посетители предвид факта, че е единственото отворено в централната зона на Пазарджик.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов си трае

Новината идва на фона на решението на кабинета да наказва с до 5 г. затвор и глоба от 10 до 50 хил. лв. всеки, който наруши карантинните предписания за коронавируса. Това приеха единодушно вчера на извънредната правна комисия в НС.

Повишават се предвидените санкции в Наказателния кодекс за хора, които разпространяват опасна зараза. „Първа мярка, около която се обединихме единодушно, е изменение в член 355 ал. 1 на Наказателния кодекс. Той гласи, който наруши правила или мерки против разпространението на заразителна болест ще се лишава от свобода до 3 г. и санкции от 1000 до 10 хил. лв. глоба. Ал. 2 – Ако деянието е извършено по време на епидемия със смъртни случаи – затвор до 5 г. и глоба от 10 до 50 хил лв.“, каза председателката на правната комисия Анна Александрова.

Прегледана: 66

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече