Обявиха Стивън Содърбърг за пророк, предсказал Covid-19

0

Пандемията копира филма на режисьора „Заразяване“ на 99%

През последните две седмици най-тегления и най-гледаният филм е „Заразяване“ на режисьора Стивън Содърбърг. Сюжетът на лентата повтаря почти на 99% случващото се в момента по света с разпространението на коронавируса.

Филмът разказва за представя бързоразпространяваща се зараза, тръгнала от Китай, няма ваксина за нея, предава се чрез допир, възникнала на базата на смеска между прилеп и прасе. Хората масово окупират супермаркетите, разграбвайки стоките от първа необходимост, а животоспасяващите лекарства в аптеките са изчерпани. В крайна сметка вируса убива 26 милиона души по целия свят, а краят на филма е отворен.

Това накара голяма част от гледалите го да провъзгласят режисьора Содърбърг за пророк, тъй като филмът е създаден през 2011 година, когато няма такава форма на короновирус по света. Почти зловеща е точността на събитията, които дава филма и случващото се в света към днешна дата. Филмът “Заразяване” се фокусира върху вирус, наречен “MEV-1”, който произхожда от Азия и се предава чрез допир, а симптомите започват със силна кашлица и бързо се влошават.

Както съобщава The New York Times, гледанията са скочили рязко чак до второто място, веднага след изключително популярната поредица “Хари Потър”. Имайки предвид, че в момента има много хора, които си стоят вкъщи и имат много свободно време, не е чудно, че любопитството ги кара да видят как се развива една пандемия в света на филмите.

Коментарите във фейсбук  на гледалите го са разнопосочни:

Иванко Стоянов: „Не съм го гледал, ама явно ще трябва да се изгледа. Как така същото става и сега – и пак някои да не вярват че тука има намеса човешка ръчица и изкукал мозък?!“

Вили Харалампиева-Карамфилова: „Гледала съм го и то доста пъти, дори има още един с подобна тематика – „Зараза“ . По-интересното е, че сега се случва точно същото…. 1:1 за съжаление ние сме актьорите (без хонорар). Още когато започна всичко това се сетих за тези филми…“

Antoaneta Koleva:  „Точно днес го гледах и въпросите са ми мнооого.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече