Защо в Германия има по-малко жертви на COVID-19?

0

Процентът на хората, заразени с новия коронавирус и смъртните случаи от тази инфекция, варира в различните страни, но сравнително ниският брой на смъртните случаи в Германия спрямо броя на заразените е учудващ, повдигайки въпроса каква е причината, посочва германската агенция ДПА.

„За да бъда честен, ние все още знаем твърде малко за тази инфекция, за да отговорим на този въпрос“, заяви експертът на Световната здравна организация (СЗО) Ричард Пийбоди пред германската агенция.

Той казва, че ниската смъртност от новата инфекция с коронавирус е все още „загадъчна“ в сравнение с броя на заразените. Смъртността от коронавируса в Италия е 20 пъти по-висока, отколкото в Германия, показват актуални данни от университета Джон Хопкинс. А броят на заразените е малък в сравнение с населението. Пийбоди обаче отхвърля прякото сравнение на двете страни.

„Не можем да смесваме круши и ябълки. Рамките, в които се развива епидемията, варират в различните страни „, каза експертът на СЗО. Една от причините за различния брой смъртни случаи от коронавирус според Пийбоди е момента, в който избухва епидемията.

„В Италия и Испания епидемията вероятно е започнала по-рано, отколкото в Германия, и продължава да се развива.Първите случаи са възникнали много по-рано, без да бъдат открити и така вирусът се разпространява незабелязано сред населението “, казва Пийбоди.

Поради което е необходимо известно време, докато инфекцията се развие в усложнения за здравето на хората. Средната възраст на хората с коронавирус в Италия е най-високата в сравнение с много други страни, включително Германия.

„В Германия средната възраст на заразените е 45, докато в Италия 63“, заяви германският демограф Андреас Бакхаус в изявление пред агенцията чрез Туитър. В статия на уебсайта Medium Бакхаус заяви, че сравнява Южна Корея и Италия, сравнявайки дните, доколкото двете страни имат приблизително еднакъв брой случаи. В Южна Корея почти девет процента от потвърдените случаи на инфекция са на възраст над 70 години, докато в Италия над 40 процента. По-рано тази седмица 19 процента от потвърдените случаи на инфекция в Германия са били на 60 и повече години, докато повече от половината от заразените са на възраст между 35 и 59 години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече