Либийците с желязна дисциплина заради Covid-19

0

Към момента в Либия няма потвърден случай на заразен с коронавирус

Извънредните мерки във връзка с коронавируса смутиха и разгневиха хора от цял свят, които въстанаха срещу твърдите социални ограниченията. Либийците обаче показаха желязна дисциплина и отговорно поведение, научи evromedia.bg. Въпреки че до момента в африканската страна няма случай на заразен с коронвирус, са въведени извънредни мерки. Във всеки един от търговските обекти и обществените институции посетителите задължително спазват изискването да имат по метър и половина отстояние един от друг. За улеснение са разчертани специални сектори, където да застане всеки един от тях.

Паника в страната няма, не са въведени и допълнителни ограничения за влизане и излизане от страната във връзка с разпространението на COVID-19. Съществуващите ограничения за влизане и престой в Либия са свързани с обстановката по сигурността в страната, като прилагането им се гарантира основно чрез рестриктивното издаване на входни и изходни визи.

Неофициално в страната се коментира, че турски радикални военни  са пратили целенасочено в Либия сирийски военен, заразен с коронавирус. Тази информация до момента не е получила потвърждение.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече