Темида застрашава с 5 години затвор тираджия, нарушил карантина

0

Районната прокуратура в Пазарджик започна досъдебно производство за нарушаване на задължителната карантина от 53-годишен тираджия, който е със задължителна 14-дневна карантина, научи evromedia.bg.

На 22 март катаджии на КПП край Пазарджик спрели за проверка лек автомобил, управляван от 53-годишния мъж. Те установили, че той бил международен шофьор и преди дни се бил върнал от Нидерландия, поради което имал предписана задължителна 14-дневна карантина. При влизането на мъжа с камиона в България преди няколко дни му било направено предписание от РЗИ за задължителна  карантина. Водачът обяснил, че се бил върнал от чужбина и отивал да разтоварва стоката от камиона. Полицейските служители го замъкнали до дома му и го предупредили да не го напуска в предписания срок.

Напук на извънредните мерки обаче, тираджията решил да излезе и да навести роднини. Той бил категоричен, че не е болен и не е опасен за останалите. Ако Темида не бъде милостива към него, го грози глоба от поне 10 000лв, дори и затвор от 5 години.

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече