Русия: Имаме лекарство срещу Covid-19

0

Федералната агенция по биомедицина в Русия създаде лекарство за лечение на коронавирусна инфекция на базата на антималариалния медикамент мефлохин, научи evromedia.bg. Учени вече са разработили и  режим на лечение, като взема предвид китайския и френския опит.

„Лекарството с висока селективност блокира цитопатичния ефект на коронавируса в клетъчната култура и инхибира репликацията му, а имуносупресивният ефект на мефлоквина предотвратява активирането на възпалителния отговор, причинен от вируса. Добавянето на макролидни антибиотици и синтетични пеницилини не само предотвратява образуването на вторичен бактериално-вирусен синдром, но и увеличава концентрацията антивирусен агент в кръвната плазма и белите дробове “, твърдят разработчиците.

Руското Министерство на здравеопазването актуализира тези препоръки, като пусна четвъртата версия. По-специално беше актуализиран разделът за лабораторна диагностика на COVID-19 и бяха разширени режимите на лечение с лекарства.

Лекарите вече са определили няколко лекарства, които се използват за лечение на ТОРС и които се препоръчват да се използват в комбинация при лечение на нова инфекция. Това са лопинавир + ритонавир, хлорохин, хидроксихлорохин и интерферон. В допълнение, в момента умифеновир, ремдезивир и фавипиравир преминават клинични изпитвания

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече