Жена се самоуби заради страх от коронавируса

0

65-годишна жена от кресненското село Горна Брезница е сложила край на живота си при паник атака от страх, че е заразена с коронавирус, научи evromedia.bg. Жената повече от 20 години страдала от белодробни проблеми от рода на астмата.

В средата на март синът ѝ се прибрал от Англия, където работел, за да издържа двете си деца. Преди 4-5 години останал вдовец, съпругата му починала млада от усложнения и пневмония вследствие на свински грип. Жената си е внушила, че синът ѝ я е заразил с новия вирус, вероятно заради постоянното говорене по всички медии за заразата и за опасностите за хронично болните над 60 г.

С личната си кола на сутринта той свалил жена до Кресна да чака автобус за Благоевград да влезе в лечебно заведение, но от заранта до 13 часа на обяд заради разредения трафик на междуградския транспорт не минал нито един рейс. Жената ходила до Спешна помощ с молба да я транспортират до благоевградската болница, но ѝ отказали, защото имало процедура, според която трябвало да се обади на тел. 112, откъдето да разпоредят извозването, информира Struma.bg.

За това съдействие оказал и кметът на селото, който уредил постъпването на жената в болница.

В 6.00 часа в неделя 65-годишната жена, подготвила багажа си за прием в болницата, пила кафе със сина си. Излязла навън и не се върнала. Намерил я обесена зад къщата под навеса.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече