Властта клекна: За разходка в парка глобата става 1000 лева

0

Властта най-сетне клекна – разходките в парка да не се глобяват с 5000 лв., а до 1000 лв. реши единодушно правната комисия на заседанието си днес.

Предложението е на ГЕРБ, но подобни намаления предложиха също БСП и патриотите. Левицата искаше диапазонът на глобата да е от 500 до 1000 лв., а патриотите предлагаха да е от 500 до 5000 лв.

По-ниските суми ще се прилагат и за тези, които вече са получили глоба, стана ясно по време на заседанието. „Очаквано предложение. Несъразмерният размер на глоба не води нито до събираемост, нито до превенция“, коментира председателят на ВКС Лозан Панов, който е гост на заседанието.

Единодушно беше приета също и идеята на управляващите да се замразят партийните субсидии до края на извънредното положение. Това означава, че всички партии няма да получават държавните помощи до края на извънредното положение и освен това парите ще бъдат намалени, тъй като се изчисляват по формула включваща всеки календарен ден от годината. Тези начисления отпадат. Спестените от субсидиите средства ще отиват за борбата с коронавируса е записано още в закона.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече