В Индия и Мексико се родиха бебетата Корона, Ковид и Вирус

0

Пандемията от Covid-19 донесе паника в цял свят, но за две семейства в два различния края на света тя се оказа съдбоносна, научи evromedia.bg.

Така, две семейства, които на пръв поглед нямат нищо общо по между си – едното живеещо в Индия, а другото в Мексико, се оказаха свързани по неочакван начин. И в двете се родиха близнаци – момче и момиче, като избраха да кръстят дъщерите си Корона, а синовете съответно –Ковид и Вирус. Дали децата ще останат с тези имена и дали това ще им донесе късмет, предстои да стане ясно.

След като над един милион души се заразиха от коронавирус, повече от 50 000 загубиха живота си, а почти целият свят се оказа под карантина, името на болестта придоби невиждана популярност. Към нея се присъединиха по рейтинг и думи като „пандемия“, „епидемия“, „вирус“ и други.

В различните краища на света хората, освен към традиционния начин за справяне със заразата, включващ социална дистанция и предпазни средства, хората прибягнаха и към някои по-нетрадиционни начини. Така първоначално се представители на окултното съветваха да наричаме грипа с научното му название COVID-19, за да свалим образно короната му. След като това не помогна, в Туркменистан стигнаха още по-далеч, като забраниха напълно да се произнася дума „коронавирус“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече