В Пловдив разрешиха на бръснарници и козметични салони да отворят врати

0

Клиентите се задължават да носят маски и да стоят на 1,5 метра един от друг

РЗИ –Пловдив разреши на бръснарските, фризьорските и козметичните салони, сауните, солариумите и ателиетата за татуировки  да отворят врати, научи evromedia.bg. Те обаче трябва да спазват строги мерки за сигурност.

„Услугите, предлагани в бръснарски, фризьорски и козметични салони, солариуми, ателиета за татуировки и поставяне на обици и други подобни изделия на различни части на тялотомогат да се извършват при стриктен здравно-хигиенен режим /3-4 кратен/. Дейностите да се извършват след предварително записване на час на посещение. Графикът да е изготвен така, че да осигурява само по един посетител на работно място, без предварително изчакване. Да не се допускат лица с прояви на остри заразни заболявания“, уточняват от Здравната инспекция в гарда по тепетата.

Задължително е и да се осигури дезинфекция на помещенията с дезинфектанти, разрешени от Министерство на здравеопазването минимум 4 пъти дневно в зависимост от продължителността на работния ден.  Трябва да има и задължително проветряване на всеки 2 часа. Клиентите пък се задължават да носят маски и да стоят на 1,5 метра един от друг.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече