Турция забрани продажбата на маски, безплатни са

0

Страната създава две нови полеви болници с капацитет от по 1000 легла

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган в изявление пред нацията обяви нови мерки за борба с COVID-19, научи evromedia.bg.

 Страната ще създава две нови полеви болници с капацитет от по 1000 легла, които ще бъдат изградени на старите летища Ататюрк и Санкактепе, съответно на европейската и азиатската част на Истанбул. Болниците се очаква да бъдат изградени до 45 дни, съобщи президента. На летище Ататюрк ще бъдат използвани съществуващите вече неизползваеми сгради. А в Санджактепе ще бъде построена полева едноетажна болница.

Друго важно решение е, че се забранява продажбата на маски в страната. Те ще се раздават единствено безплатно.  Ердоган заяви също, че тези които нямат никакви доходи, ще получават помощ от държавата, след като подадат молби в областните управи. Предвижда се след отминаването на пандемията да бъде подпомогнато увеличаването на производството в страната.

До момента заразените с коронавирус в Турция са над 30 200 души, починалите – над 650. А 1326 болни са излекувани. В Турция първият случай на корона бе открит на 11 март.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече