Българка във Франция: Мерките са драконовски, излизаме само с декларация от домовете си

0

Положението с епидемията от коронавирус към момента във Франция е изключително сериозно, като жертвите на заразата надхвърлят 14 500 души, а над  137 000 са заразените, разказа пред Еvromedia.bg Нели Мюрзо, българска, живееща в страната.

В страната са въведени драконовски мерки, като най-сериозно е положението в столицата Париж. Гражданите на града излизат от домовете си само срещу декларация с подпис, където упоменават освен къде отиват и в колко часа ще се приберат.

В търсене на решение властите превърнаха високоскоростен влак в специализирана линейка. Идеята на влака е да може да разтоварва болници с повече пациенти към райони, в които в момента не са засегнати от заразата. Влакът е изключително добре оборудван – на един доктор се пада на четирима пациенти. Армията участва много активна и специално звено беше създадено, което да се грижи за болните с COVID-19.

Иначе въведените извънредни мерки в страната не дадоха своите резултати, тъй като бяха наложени с голямо закъснение.

Болниците из цяла Франция са препълнени с пациенти. Лекарите идвам смогват да ги обгрижват. Има и сериозен недостиг на респиратори.

Вирусът пламна изведнъж с невиждани размери, като общото мнение е, че изборите в страната от 15 март станаха причина епидемията да покоси толкова много французи, е категорична Мюрзо.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече