Търсят се доброволци за ваксина срещу COVID-19

0

Италиански и английски учени успяха да разработят след месец денонощна работа ефикасна ваксина срещу коронавируса, гръмнаха медиите на Апенините.

Желаният от цял свят медикамент е съвместно дело на научно-изследователските екипи на специализираната фармацевтична лаборатория “Advent-Irbm” от намиращия се южно от Рим град Помеция и на медицинския “Jenner Instiute”  към Университета в Оксфорд.

Според запознали се с изобретението учени, то е уникално и наистина може да отпрати в миналото безмилостната зараза.

Може би именно тази оценка е накарала партньорите от известната в медицинските среди италианска лаборатория и прочутия английски институт да преминат към ускореното тестване на ваксината върху хора още в края на април. То ще бъде осъществено във Великобритания върху 550 пациенти – доброволци, които вече били привлечени за благородната кауза.

Според управителя на научно-изследователската лаборатория в Помеция – Пиеро Ди Лоренцо, ако всичко върви гладко, масовото използване на ваксината ще може да започне още през септември.

За начало тя ще бъде инжектирана в двете страни най-напред на медицинския персонал и на служителите на силите на реда, които сега са на челната фронтова линия във войната срещу „Ковид-19“.

Ди Лоренцо заяви още пред репортери, че е оптимист за скорошното потвърждение на качествата  на ваксината и за нейното индустриално производство, просто защото редица правителства и управи на мощни фармацевтични компании са изразили желание да подкрепят финансово проекта с нужните за целта средства.

В световен мащаб се разработват около 70 коронавирусни ваксини, като при три от тях вече има тестови изпитания върху хора, съобщи Световната здравна организация, съобщава „Монитор“.
 
 
 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече