Борисов: Аз като добър доктор не мога да препиша рецепта за разхлабване на мерките

0

Вече 80 медици в страната са заразени с коронавирус, стана ясно по време на редовния брифинг на Оперативния щаб, информира Evromedia.bg. Четири са новите случаи за последните 24 часа.

В болница „Св. Иван Рилски“ в София има 11 души персонал болни от коронавирус и 3 пациенти, като днес сутринта имало клиника на още 1 пациент и още 1 лекар. Броят на излекуваните лекари засега е 8, няма завърнал се медик на работа след карантина, заяви Мутафчийски.

Сериозно притеснение за повишаващият се брой заразени медици в страната изрази и премиерът Борисов на извънреден брифинг в Министерски съвет. Той наблегна на ситуацията с медицинския персонал, който е на предната линия на борбата с епидемията.

„Ние понякога сме лицемерни като общество. Лесно ръкопляскаме на докторите. Значи на нас ни омръзна да стоим вкъщи, а лекарите работят в карантинни условия и със седмици не си отиват вкъщи, а приберат ли се карантинират. На тях това им се вижда хубаво, а на другите им омръзва. Проблемът следващата седмицата ще е с медицинските работници – все повече се разболяват“, предупреди Борисов.

Борисов отново настоя, че не може да поеме риска с разхлабване на мерките.

Аз като добър доктор не мога да препиша тази рецепта. Който може да го направи – да си умори хората. Борис Джонсън не е същият Борис Джонсън като от преди месец. Трябва ли всички да минем през апаратите и интензивното, за да разберем какво е там“, уточни Борисов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече