Ройтерс: Смъртните случаи от Ковид-19 в Англия с 41% по-вече от числата обявени от правителството

0

Реалният брой на смъртните случаи от Ковид-19 в Англия и Уелс е с 41% по-висок от числата, които правителството е изнасяло всекидневно до 10 април. Това сочат огласени днес данни, включващи починалите в домашни условия, предаде Ройтерс.

Националната статистическа служба обяви, че до 10 април е имало 13 121 смъртни случая, докато сведенията на правителството са за 9288 починали дотогава в болнични условия.

Респираторното заболяване Ковид-19, причинявано от коронавируса, е посочено в една трета от всички смъртни актове в Англия и Уелс през седмицата до 19 април. В повече от половината смъртни актове, издадени през същата седмица в Лондон, се споменава Ковид-19.

По последни сведения, публикувани вчера, в болници в цялото Обединено кралство досега от причиняваното от новия коронавирус заболяване са починали 16 509 човека, съобщи Ройтерс.

ТАСС отбелязва, че към вчерашна дата във Великобритания са били направени над половин милион теста, включително повторни. Установени са 125 000 случая на зараза.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече