Мъж, контактувал със заразени медици, внесъл вируса в Дома в село Гара Орешец

0

Вероятната причина за плъзването на коронавируса в Дома за стари хора във видинското село Гара Орешец е, че той е пренесен от медици, обслужващи обитателите там, научи Еvromedia.bg. Съмнение за това бе оповестено  по-рано днес от Националния оперативен щаб.

Предполага се, че заразата е тръгнала от един от обитателите на дома, който е получил инсулт и е бил настанен във видинската болница. Там пък е имало заразени лекари и медицински персонал. Мъжът е върнат в дома, почувствал се е зле, направена му е проба, която излязла положителна. Това е първият случай на положителни проби за COVID – 19 в Дом за стари хора у нас.

Четирима души са с положителни проби за COVID-19 от общо 26 настанени в Дома за стари хора. Най-младият от тях е на 56 години, а най-възрастният е на 92. За тях се грижат 16 души персонал. Трима от далите положителна проба са в добро състояние, но са със съпътстващи заболявания. 73-годишен мъж е настанен в реанимацията на видинската болница. Именно той се предполага, че е носител на заразата.

В дома са взети мерки, за да не се разпространи заразата. В Гара Орешец живеят около 760 души. Персоналът на дома също е от селото.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече