Борисов се отметна: Нямаме морално право да разхлабваме мерките

0

След като преди дни премиерът Бойко Борисов лично обяви, че се обмисля разхлабване на мерките в идните дни, вчера се отметна от идеята и каза, че към момента няма медицински индикации за отмяната им, чу Evromedia.bg.

„Нищо медицинско към момента не ни кара да разхлабим марките. Няма нито една индикация, която да показва, че имаме моралното право да го правим. Тези, които го говорят, трябва да си продължат изречението с „не ни пука, че могат да умрат хиляди хора“, уточни Борисов.

Той каза също, че е наясно, че всички хора искат хубави новини от него, но колегите му от Щаба всяка сутрин го приземяват.

„Така че каранитната със сигурност ще остане за дълго време“, бе категоричен Борисов.

 Според него на фона на други държави като Гърция, Турция и Събрия, където има забрана за излизане от вкъщи, „при нас е свободия“. Основата цел  е запазим болниците от натиска, защото имаме още 500 свободни легла. Премиерът помоли софиянци да бъдат дисциплинирани, за да може и в други градове да се отварят парковете. Той  обеща, че ако покажат дисциплина и няма опасност да се претовари здравната система с нови заразени, ще възложи да се предприеме подобна мярка и за планините.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече