Нова схема: Измамници набират пари за справяне с епидемията от Covid-19

0

Измамници се възползваха от извънредното положение и измислиха план за действие за изкарване на някой лев по време на епидемията, научи Evromedia.bg. Схемата е да събират пари директно от домовете под предлог, че ще ги използват за борбата с коронавируса, алармираха от община Пловдив.

 Пловдивската община веднага е сезирала компетентните органи, които вече извършват проверки на сигналите от граждани.

„Важно е хората да знаят, че Община Пловдив не събира под никакъв предлог средства по домовете“, подчерта заместник-кметът Анасти Тимчев пред в. „Марица“. По негови данни измамниците за първи път са засечени в район Тракия. Те твърдели, че събират пари  да закупуване на предпазни маски за социалнослаби деца.

„Призоваваме хората да бъдат бдителни. Нека домоуправителите също да разяснят проблема Не събираме пари, нито чрез трети лица, нито чрез неправителствени организации. Ако някой иска да дари това може да направи, директно като се свърже с Община Пловдив“, допълни Анести Тимчев.

Припомняме, че преди дни започна и наказателно дело срещу куриерска фирма, позволила си да начисли и такса „Коронавирус“ за доставките си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече