Борисов: Мутафчийски е жив!

0

Началникът на Щаба каза, че прекратяването на сутрешната му поява по телевизията е по негово настояване

Изненадващо за всички българите тази сутрин информационната завеса по повод съдбата на генерал Мутафчийски и Националния оперативен щаб се вдигна, информира Evromedia.bg. Самият началник на Щаба се появи цивилно облечен на сутрешния брифинг, за да съобщи, че молбата за промяна в оповестяването е била лично негова. За да се спре спекулацията, че с Борисов са в контра, премиерът също бе с него.

Борисов избърза да каже, новините за „смъртта“ на началника на Щаба са силно преувеличени: „Генерал Венцислав Мутафчийски си е жив и здрав, не е убит. Щабът не е разформирован и работи. Премиерът  успокои нацията, че продължават ежедневните му срещи и съвместна работа с Щаба.

Началникът на ВМА пък категорично подчерта, че иска да е ясно, че идеята да няма сутрешния брифинги с участие на Щаба е лично негова: „Това е всеизвестен факт. Ние даже искахме само с прессъобщение да се дава информация, а въпросите да са към ресорните министерства или Щаба. Ние имаме много интересна комуникация с премиера, защото тя се развива наистина като спор. Той обаче взима най-правилните решения според мен“.

Генерал Мутафчийски подчерта също, че най-важното е как ще живеем вече с вируса. „Това е най-важното, което се коментира и по което се работи. Важно е да се уточни концепцията и подробностите за отделните сфери“, допълни той.

Борисов настоя да се разбере, че всяко нещо се обсъжда стотици пъти.

„Ето, и днес ще има съвещание на правителството и щаба. Вечер в 12 ч. ми докладват колко са заразените и починалите. Сутрин в 7 ч. сме тук. Това е без заплащане, без събота, без неделя, без почивен ден, докато някои толупи спят до обяд и ми задават въпроси после. Вчера докато беше брифингът с Арнаудова ние с Мутафчийски бяхме горе и работихме до 10:30 след това. С него по няколко часа си опонираме как и по какъв начин да пуснем парковете и планината“, каза Борисов. 

Той увери, че от една седмица тече обсъждане с Правителството за  мерките, които да облекчат група по група и сектор по сектор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече