Швейцарски всекидневник: Ген. Мутафчийски – герой във войната с COVID 19

0

Историята на генерал Мутафчийски стигна до Швейцария. Публикация със заглавие „Генерал с две звезди е герой от войната срещу Ковид-19 в България“ излезе в швейцарския всекидневник на френски език „Льо Том“. Изданието коментира, че България често е определяна като най-бедната страна в ЕС, с провалена система на здравеопазване. Сега обаче се справя доста добре с коронавируса, коментира още изданието

„Вече близо два месеца българите говорят за един-единствен човек – генерал-майор Венцислав Мутафчийски. Този военен лекар с обръсната глава беше почти неизвестен, преди да бъде назначен за ръководител на „Национален щаб“, пише в статията.

Авторът определя стратегията на България за борба с коронавируса като успех. „Това, което генералът не казва, е ролята, която той лично е играл в тази стратегия, като доброволно се е заел с ролята на носителя на лоши новини и дори на „лошото ченге“. Той пръв призова българите в началото на март да се подготвят за идването на „небивало нещастие“, коментира авторът.

В публикацията, която беше споделена стотици пъти в социалните медии, се коментира и оценката на обществото.

„Междувременно Венцислав Мутафчийски се превърна в най-противоречивия човек в страната. Уважаван от едни и отричан от други – до степен на отправяне на смъртни заплахи. В бивша комунистическа страна като България, мъжете в униформа не са сред най-популярните“, пише в материала.

Материалът завършва с припомняне на ядосаната реакция на генерала след въпрос дали се води статистика колко роми са заразени.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/05/03/shveicarsko-izdanie-gen-mutafchiiski-geroi-vyv-voivana-s-covid-19.448302

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече