Кувейт изпрати хранителни помощи на жителите на Сърница. По каква линия?

0

През тази седмица Държавата Кувейт направи дарение под формата на хранителни пакети за жителите на родопската община Сърница по случай настъпването на свещения за всички ни месец Рамазан. Кметът на общината Неби Бозов лично се похвали в официалния си профил във Фейсбук, видя Evromedia.bg. Интерес предизвика обаче въпроса защо Кувейт и защо точно в община Сърница, където 99% от населението са мюсюлмани.

Помощите са пристигнали в края на миналата седмица и вече са раздадени на социално слаби жители на общината, както и на сираци и хора с увреждания. Пакетите са 80 на брой, всеки по 20 килограма, като съдържат най-необходимите храни. Те са разпределени между общинския център и двете прилежащи села Медени поляни и Побит камък.

От информацията става ясно, че хранителните провизии са пристигнали със съдействието на Негово Превъзходителство посланик д-р Якуб Ал Атиики, който организира това дарение. Кметът на Сърница от своя страна пожелава Всевишния да дари всички ни с милостта и опрощението си в тези свещени дни и ни опази здрави.

Припомняме, че през 2018 година Кувейт дари последно поколение лазер за лечение на заболявания на простатата и пикочната система на Университетската специализирана болница за лечение на онкологични заболявания в София. Апаратът е първият от толкова висок клас на територията на Източна Европа и е дарение от посолството на Кувейт в България.

Лазерът бе на стойност 130 000 евро и е безвъзмездно дарение за лечебното заведение от държавата Кувейт.

Това дарение стана официално достояние, тъй като то ще бъде на разположение на всички български пациенти. Хранителните пакети в Сърница обаче останаха изненадващо изключение само за определена група хора. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече