Ромски лидер си изпроси бой, след като се престори на доброволец от БЧК

0

Находчив ром от Русе решил да се възползва от извънредното положение и хуманитарните помощи, които се раздават на крайно нуждаещи се, като се престори на доброволец от БЧК, научи Evromedia.bg. Хората от местния кв. “Тракцията“ обаче заподозрели измама, защото той правел списъци за получаване на хранителни пакети, като включвал само свои приближени. Други пък твърдели, че са им искани по пет лева, за да попадне името им в списъка. Така се стигнало до бой срещу тариката.

От  русенския клон на БЧК обясниха през Нова телевизия, че организацията никога не взема пари, а имената на нуждаещите се, се одобряват от социално подпомагане. От Националния съюз за защита и подпомагане на ромите са се свързали с потърпевшия, който се е оплакал от побоя на събратята си.

Ромите от русенската махала не крият, че са ядосани на ромския лидер, но отричат да са го били чак толкова сериозно.

От Червения кръст за пореден път обясниха, че организацията е хуманитарна и не взема пари от тези, на които помага. Друга част от ромите в Русе пък твърдят, че в складовете на БЧК имало храна, но не се раздавала на нуждаещите се. От хуманитарната организация обясниха, че се чака одобрението на социалната служба за хората, които са включени в списъците. Акциите за раздаване на хранителни пакети в Русе са няколко, организирани не само от БЧК, но и от общината.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече