Хитър ход: Борисов даде 136 млн. лева за модернизиране на образованието

0

Премиерът Бойко Борисов реши да неутрализира създалото се обществено недоволство от извънредното положение в държавата и конкретно от дистанционното обучение, като отпусне 136 млн. лева за модернизиране на образованието. Добрата новина бе оповестена лично в профила му във Фейсбук, видя Evromedia.bg.

„Образованието, грижата за децата и за учителите са основни приоритети на нашето правителство, Въпреки ситуацията, в която светът се намира, ние продължаваме целево да финансираме този толкова ключов за нас сектор. Отпуснахме 136 млн лева за 21 национални програми за развитие на образованието през тази година. С тях ще се подпомага обучението в детските градини, в училищата и центровете за подкрепа на личностно развитие. Средства ще бъдат отпуснати за осигуряване на безплатни учебници, транспорт на ученици и учители, връщане на отпаднали деца в училище, осигуряване на достъп до интернет и техника, привличане на хора, които искат да преподават на ученици с по-слаби резултати“, категорично заявява Борисов.

Той подчертава също, че продължава и  подкрепата ни за българските училища в чужбина, както и за музеите и библиотеките, които да бъдат места за провеждане на уроци и занимания.

„Много силен акцент поставяме и върху изучаването на природни науки, математика, технологии. Отделяме средства по програмите за оборудване на модерни кабинети по тези науки, за експерименти и лаборатории за учениците, за създаване на цели центрове в училищата. Целта е да провокираме интереса на децата да се занимават и да избират технологични професии, защото те са ключови за нашето бъдеще“, завършва публикацията си премиерът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече