Мутафчийски за отмяната на извънредното положение: Не мога да отговоря! Това е политически въпрос!

0

Военномедицинска академия получи дарение от шест модерни линейки от бизнесмена Петър Манджуков, научи  Еvromedia.bg. Началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски посочи дарителя Манджуков като един от първите хора, които са се обадили, когато е започнала кризата с COVID-19, с желанието да направи много голямо дарение.

Двамата са обсъждали точно от какво има нужда болницата. “Винаги с г-н Манджуков, когато сме обсъждали дарение, сме се водили от един принцип – да бъде дълготраен актив за ВМА“, каза още председателят на оперативния щаб.

Дарените реанимобили са от най-висок клас, напълно оборудвани, съобщи още ген. Мутафчийски и изказа дълбока признателност за дарението. В момента за спешната помощ от изключително значение е как ще се постъпи в първите 10 минути, как ще се постъпи в първия час, допълни шефът на ВМА.

На въпрос за отмяната на извънредното положение в държавата на фона на повишения брой заболели, началникът на Щаба каза, че това е политически въпрос, който той не може да коментира.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече