Държавата е отворена, вдигнаха всички блокади в областните градове

0

Върнати са над 230 000 души, извършени са проверки на 62 940 декларации

Всички КПП-та в държавата вече са вдигнати, като трафикът между областните гладове и населените места може да се осъществава нормално, информира Evromedia.bg. Отварянето е по заповед на здравния министър Кирил Ананиев от вчера.

Припомняме, че мярката бе въведена на 20 март и месец и половина излизането и пътуването до големите градове ставаше с попълнена декларация и посочена основателна причина.

Статистиката в цифри от началото 21 март до края на блокадите 6 май: Върнати са над 230 000 души, извършени са проверки на 62 940 декларации. 3750 от лицата, които са декларирали, че отиват на работа, всъщност нямат регистрирани трудови договори. 528 от тях са регистрирани като безработни, съобщиха от „Пътна полиция“.

Има 22 случая на грубо нарушаване на въведения режим, други са опитали да преминат без дори да спират на КПП-тата. Всички от тях са установени и са образувани досъдебни производства.

Има случай в Габрово на мотоциклетист, който преминавайки през КПП без да намали и да спре, е изритал дежурния с крак и му е нанесъл средна телесна повреда. По-късно е установен и е задържан. Съставени са 21 215 актове за неспазване на въведените противоепидемични мерки, като 16 305 от тях са за неносене на маски.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече