Путин застрахова лекарите на първа линия в битката с Covid-19

0

Лекарите в бърза помощ, фелдшерите и медицинските сестри получават премии от 620 евро

Руският президент Владимир Путин подписа указ за предоставянето на допълнителни застрахователни гаранции за медицинските работници, които се борят с коронавируса. В случай на смърт на медицински служител, еднократно плащане ще възлиза около 33600 евро, научи Evromedia.bg.

В тази връзка ще бъдат предоставени допълнителни застрахователни гаранции за лекари, медицински сестри, шофьори на линейка, които директно са работили с пациенти, които са с потвърден коронавирус, както и за пациенти със съмнение за COVID-19.

През април бяха отпуснати и специални премии за лекарите, работещи на първа линия. За лекарите, които работят директно с пациенти с коронавирусна инфекция, тази премия е около 1000 евро. Лекарите в бърза помощ, фелдшерите и медицинските сестри получават премии от 620 евро, а младшия персонал –  310 евро, припомня в. „СЕГА“.

Припомняме, че Русия задмина Германия и зае петото място в света по брой официално потвърдени заразени от новия коронавирус.

По информация на Федералния оперативен щаб за борба с вируса броят на заразените в Русия вече е 165 929 души, с 10 559 повече от вчера – увеличение от 6.8 процента за един ден спрямо 7 процента във вторник. Общо 4314 нови пациенти, или 40.9 процента, не проявяват симптоми на инфекция. Оздравели са 21 327 души, а 1537 са починали.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече