Скъсана дига на шламохранилище в Перник дигна на крак Министерски съвет

0

Скъсана  дига на шламохранилището в квартал „Калкас“ в Перник наложи евакуация на живеещите там, научи Evromedia.bg. Инцидентът е станал тази сутрин, като е засегнат участък от около 3-4 метра от дигата.

Жители на няколко блока в квартала са евакуирани. Мръсната вода се стича по деретата, стигнала е почти до пункта за технически прегледи на КАТ и тече към река Струма.  Информацията потвърди кметът на Перник Станислав Владимиров пред БНР.

Трима министри – Младен Маринов, Емил Караниколов, Емил Димитров и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов пристигнаха инцидентно в Перник. Те констатираха, че е преляла  част от водата, която е на повърхността на складирания отпадък, отмила е част от дигата и тече към река Струма. Районът е отцепен. Хората са предупредени. Засега няма пострадали къщи. На място има много техника. Карат се камъни, за да се запуши дигата. Има готовност за евакуация на ромските блокове в квартал Хумни дол.

Във връзка с аварията е ограничено  движението по пътя София – Кюстендил и в двете посоки в района на детелината в пернишкия квартал „Хумни дол“. Колите се отбиват през центъра на Перник.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече