Борисов даде 6 млн. лв за строеж на нова военна сграда край Пазарджик

0

Жителите на село Црънча, където ще е базата, излизат на протест

Нов комплекс ще се строи във военната база край пазарджишкото село Црънча. На 15 май ще бъде първата копка на бъдещата „казарма“, а парите за него са 6 000 000 лв, това съобщи  лично премиерът Бойко Борисов при участието си на демонстрация, посветена на Деня на българската армия, информира Evromdia.bg.

„Все пак „Калашников“ ние го произвеждаме. Ако го спрем, ще останат заводите по Карлово без работа и ще трябва да ги затворим. А „Калашников“ не е лош автомат“, коментира Борисов.

Нов дрон, който лети на височина до 5000 м. бе представен на министър председателя от генерал-майор Явор Матеев, уредът е създаден за да служи за военни цели и отговаря на всички съвременни изисквания.

 „Нашите специални части имат най-доброто, което може да се желае“, заяви още премиерът Бойко Борисов. Той напомни, че са осигурени 6 млн. лв., с които до края на годината да бъде построен нов комплекс в района, така че там да могат да бъдат провеждани съвместни учения с най-елитните формирования от САЩ, Великобритания, Франция и от други партньорски страни. Премиерът Борисов изтъкна, че българските сили за специални операции за изключително подготвени. За тренировките им ще бъдат осигурени и допълнително патрони. Разполагат и със специална система с дрон, чиито пилоти са преминали обучение в САЩ.

Припомняме, че жителите на пазарджишкото село Црънча излязоха с официална подписка срещу изграждането на военна база там. При всяко посещение на властта те излизат на мирен протест.

Според тях е недопустимо в селото им да се стреля и да се чуват взривове при всяко занятие. Пушекът от експлозиите трови и тях, и животните, и растенията, с които се хранят. Работещите на смени нямат тишината, за да почиват. При стрелбите с гранатомет ударната вълна е силна и руши къщите. Не са рядкост и горските пожари, като при някои се налага дни наред да се гаси с хеликоптер, тъй като са на недостъпни за пожарните места.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече