Абитуриенти с писмо до Борисов: Искаме изпращане в училищния двор! Завършва един изключително важен етап от нашия живот!

0

Зрелостниците уточняват, че изпращането не следва да се бърка с провеждането на абитуриентски бал

Зрелостници се обединиха около идеята все пак, независимо от извънредните мерки заради епидемията, да има официално завършване на учебната година, научи Evromedia.bg. Те настояват да бъде разрешено изпращането на абитуриентите в дворовете на училищата. Искането си те оформят като отворено писмо до премиера Борисов. Зад искането застават над 15 000 зрелостници от цялата страна.

Като аргументи те посочват, че със заповед беше разрешено посещението на търговски площи на открито на заведения при спазване на определени противоепидемични мерки.

„Изхождайки от горепосочената заповед, ние считаме, че не би могло да представлява трудност да се осъществи тазгодишното изпращане на всички бъдещи абитуриенти, при съответно спазени противоепидемични указания. Едно училищно изпращане се състои на открито пространство, в рамките на училищен двор. Изпращането не следва да се бърка с провеждането на абитуриентски бал. Всички ние приемаме ситуацията зряло, отговорно, съвестно и разбираме, че абитуриентският бал ще се проведе тогава, когато обстоятелствата позволяват това“, се казва в писмото.

„Всички ученици преживяхме много трудности през изминалите месеци. Това са последните ни дни в училище, последните мигове като ученици. Завършва един изключително важен етап от нашия живот“, пише още в писмото, което завършва с призив да бъде направен компромис, който  да се вмести в поетапното премахване на ограничителните мерки.

В последните си изявления за приключването на учебната година министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че никой не препоръчва провеждането на абитуриентските балове. Той обаче направи уговорката, че МОН не регулира това. И изрази надежда, че ситуацията ще се подобри.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече