Гешев за казуса Божков: Прокуратурата е много наясно срещу кого се изправя!

0

Главният прокурор е категоричен, че българите очакват справедливост, независимо дали си милионер или си ром

Случая с Васил Божков Гешев създава  впечатлението за поредна серия от един несвършващ сериал, започнал с активните действия на прокуратурата по отношение на лица, които през годините на криминален преход са се чувствали недосегаеми. Така коментира казусът с хазартни бос главният прокурор Иван Гешев пред БНТ.

„Докато никой не ги закачаше, те живееха в една правова държава. Когато прокуратурата работи, се оказва, че Европейският съюз се състои от неправови държави, а правовите държави станаха Сърбия и някои страни от Близкия изток“, каза Гешев.

Според него случаят се използва от определени политически сили: „Те не са приятели, но съвпадат по интереси. Интересите да защитят себе си, парите си и се обединяват пред общия враг – прокуратурата и в най-общ план държавата“, заяви Гешев.

Главният прокурор каза, че прокуратурата е много наясно срещу кого се изправя и срещу кой ще продължи да се изправя – хора, които през годините са били недосегаеми, които са правили каквото си искат. Знае се, че ще е трудно.

„Българският гражданин очаква справедливост, справедливост по отношение на всички, независимо дали си милионер или си ром; независимо дали разполагаш с милиарди; дали си гражданин на София или извън София. Целта ми е да покажем, че всички са еднакви пред закона“, уточни Гешев.

Той подчерта, че не е чел SMS-разговорите между министър Владислав Горанов и Васил Божков, но от прокуратурата не се притесняват да проверяват всеки.

Относно случващото се с ПФК „Левски“ Гешев коментира, че това е подигравка с клуба, с привържениците, с името Левски. Според него това е поредна стъпка в определена защитна стратегия. Подобни опити за дисбалансиране на държавата е правил и Цветан Василев.

Припомняме, че бизнесменът Васил Божков е разследван по 11 обвинения. Към момента има две досъдебни производства. Едното касае 11-те обвинения, другото – организирана престъпна група за насилствени действия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече