Отварят ключови културни обекти и музеи в Италия

0

Италианските музеи и други културни обекти може да отворят в понеделник и през следващите дни на седмицата, след облекчаването на органичителните мерки в страната срещу разпространението на новия коронавирус, съобщи ДПА.

Има и обекти, които не бързат да заработят отново. Колизуемът в Рим планира да отвори в края на май, казаха от пресслужбата през почивните дни. Историческият обект подготвя междувременно стриктни мерки за посетителите, сред които е и дистанционно измерване на телесната им температура, предаде БТА.

Ватиканските музеи, които са сред най-популярните в света и археологическите разкопки на Помпей трескаво се готвят да заработят отново.

През юни Дворецът на дожите във Венеция ще отвори врати за туристи. На 2 юни се готви да заработи за посетители и Галерия дел Академия във Флоренция.

Културните институции планират да ограничат броя на посетителите и да гарантират стриктно спазване на дистанция, за да се предотврати разпространяването на новия коронавирус.
Капитолийските музеи в Рим се готвят да посрещнат посетители във вторник. И галерия „Уфици“ във Флоренция възнамерява скоро да заработи.

Италия есред европейските страни, засегнати най-силно от новия коронавирус.  Разпространението му бе концентрирано в северните райони на страната. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече