Доц. Мангъров със своя статистика: Броят на заразените с коронавирус в страната е близо 280 000 души

0

Според него прави чест, че премиерът Борисов чу гласа на науката, а не на страха

Известният инфекционист доц. Атанас Мангъров направи сензационно изказване, че броят на заразените с коронавирус в страната е близо 280 000 души. Според него това е реалната бройка, останалата информация не е представителна, защото е основана на малък брой тестувани.

„Смъртността в България е 0,4 %, което прави един на 2500 хиляди души, а при морбили е един човек на 1000. Смъртността при COVID-19 e по-ниска от тази при морбили и е напълно съпоставима с тази на грипния вирус, каза в ефира на bTB тази сутрин медикът.

Според него в България няма много възрастни хора, което обяснява по-ниската смъртност. По средна продължителност на живота ние сме на 80-то място в света. Средната възраст на хора, починали в Италия, е 80 години. У нас средната продължителност на живота е малко над 73 години.

Прави чест, че премиерът Бойко Борисов чу гласа на науката, а не на страха„, заяви още доц. Мангъров. Той още веднъж увери, че между него и Националния оперативен щаб няма конфронтация. „Нямам конфронтация с никого. Аз съм тук, за да помагам, не да се забавлявам“, обобщи медикът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече