Доц. Мангъров със своя статистика: Броят на заразените с коронавирус в страната е близо 280 000 души

0

Според него прави чест, че премиерът Борисов чу гласа на науката, а не на страха

Известният инфекционист доц. Атанас Мангъров направи сензационно изказване, че броят на заразените с коронавирус в страната е близо 280 000 души. Според него това е реалната бройка, останалата информация не е представителна, защото е основана на малък брой тестувани.

„Смъртността в България е 0,4 %, което прави един на 2500 хиляди души, а при морбили е един човек на 1000. Смъртността при COVID-19 e по-ниска от тази при морбили и е напълно съпоставима с тази на грипния вирус, каза в ефира на bTB тази сутрин медикът.

Според него в България няма много възрастни хора, което обяснява по-ниската смъртност. По средна продължителност на живота ние сме на 80-то място в света. Средната възраст на хора, починали в Италия, е 80 години. У нас средната продължителност на живота е малко над 73 години.

Прави чест, че премиерът Бойко Борисов чу гласа на науката, а не на страха„, заяви още доц. Мангъров. Той още веднъж увери, че между него и Националния оперативен щаб няма конфронтация. „Нямам конфронтация с никого. Аз съм тук, за да помагам, не да се забавлявам“, обобщи медикът.

Прегледана: 115

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече