Проф. Кантарджиев подкопа тезата на доц. Мангъров: Съчки, мъчки, няма такива работи!

0

Професор Тодор Кантарджиев направи коментар върху публичните твърдения на известният доц. Атанас Мангъров, който твърди, че заразените от коронавирус в страната са над 260 000 души. Това стана по време на традиционния сутрешен брифинг в МС.

Коментари? Съчки, мъчки, няма такива работи!„, уточни представителят на Щаба.

Кантарджиев посочи сравнение между Швеция и съседната Дания в битката с COVID-19. В Стокхолм отчитат над 32 000 заразени с 3871 починали. За последното денонощие цифрите там са 649 с коронавирус и 40 смъртни случая. За Дания: 11 182 заразени и 561 починали. За последното денонощие съответно 65 на 7.

При смъртност показател е брой случаи на милион население. При Швеция, която не взе сериозни мерки, а разчита на масово придобиване на имунитет, той е  384.  В Дания има 97 починали на милион население. За сравнение показателят на България е едва 184, коментира професорът.

Припомняме, че „сухи съчки“ е израз, който беше употребен от доцент Мангъров по адрес на стари хора, които масово населяват домове за възрастни в богатите страни. Той обяснява високата смъртност в държави като Швеция или Италия точно с големите поражения, който нанесе COVID-19 в тези пансиони с немощни и обикновено доста болни хора.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече