Симеонов предлага: Казина, бинго и ротативки само в петзвездни хотели и 10 големи курорта

0

Целта е да не се пречи на т. нар. луксозен хазартен туризъм

Депутатът Валери Симеонов и лидер на НФСБ отново се прицели в хазартния бизнес. Този път ударът му е насочен към казината и игралните зали, които никнат като гъби след дъжд – особено в по-бедните квартали на големите и в малките градове, съобщава в. „СЕГА“.  

Симеонов вече е внесъл законопроект, който предвижда масово закриване на „домовете на порока“, в които хората се забавляват с рулетки, ротативки, бинго и подобните им игри, като залагат пари.  Зали за хазарт да има само в петзвездни хотели, в 10-те най-големи български курорта – от „Албена“ и „Слънчев бряг“ до „Боровец“ и Банско, и в около граничните КПП-та, предлагат депутатите. Всички останали игрални домове трябва да изчезнат до 2025 г.  Смисълът е, че бедните трябва да бъдат предпазени от порока, а богатите, ако искат – да има къде да залагат и да губят пари.

Снимка: pixabay.com

Следващите пет години ще са нещо като гратисен период, за да могат фирмите постепенно да затворят бизнеса си, се посочва в мотивите към законопроекта. 

Плавното закриване има за цел също така да предотврати внезапната загуба на приходи от хазарт за бюджета и да предпази държавата от евентуални съдебни претенции на засегнатите бизнесмени за причинени вреди и щети.

Изчезването на местата за залагания ще е постепенно и за да се даде време на пристрастените към хазарта да преборят зависимостта си, обясняват авторите на проекта.

Вече се появиха първи коментари, че масовото затваряне на казина и игрални зали ще направи голяма услуга на онлайн залаганията и на държавния тотализатор, който от скоро получи монопол върху моментните лотарийни игри. 

Депутатите от НФСБ начело с Валери Симеонов предлагат игрални домове да има само в:

– зоните на КПП-тата, на не повече от 20 км от границата,

– в 5-звездни хотели

– в големите курорти  – Албена, Златни пясъци, Св. св. Константин и Елена, Елените, Слънчев бряг, Дюни, Приморско, Пампорово, Боровец и Банско

Целта е да не се пречи на т. нар. луксозен хазартен туризъм, обобщава в. „СЕГА“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече