Симеонов предлага: Казина, бинго и ротативки само в петзвездни хотели и 10 големи курорта

0

Целта е да не се пречи на т. нар. луксозен хазартен туризъм

Депутатът Валери Симеонов и лидер на НФСБ отново се прицели в хазартния бизнес. Този път ударът му е насочен към казината и игралните зали, които никнат като гъби след дъжд – особено в по-бедните квартали на големите и в малките градове, съобщава в. „СЕГА“.  

Симеонов вече е внесъл законопроект, който предвижда масово закриване на „домовете на порока“, в които хората се забавляват с рулетки, ротативки, бинго и подобните им игри, като залагат пари.  Зали за хазарт да има само в петзвездни хотели, в 10-те най-големи български курорта – от „Албена“ и „Слънчев бряг“ до „Боровец“ и Банско, и в около граничните КПП-та, предлагат депутатите. Всички останали игрални домове трябва да изчезнат до 2025 г.  Смисълът е, че бедните трябва да бъдат предпазени от порока, а богатите, ако искат – да има къде да залагат и да губят пари.

Снимка: pixabay.com

Следващите пет години ще са нещо като гратисен период, за да могат фирмите постепенно да затворят бизнеса си, се посочва в мотивите към законопроекта. 

Плавното закриване има за цел също така да предотврати внезапната загуба на приходи от хазарт за бюджета и да предпази държавата от евентуални съдебни претенции на засегнатите бизнесмени за причинени вреди и щети.

Изчезването на местата за залагания ще е постепенно и за да се даде време на пристрастените към хазарта да преборят зависимостта си, обясняват авторите на проекта.

Вече се появиха първи коментари, че масовото затваряне на казина и игрални зали ще направи голяма услуга на онлайн залаганията и на държавния тотализатор, който от скоро получи монопол върху моментните лотарийни игри. 

Депутатите от НФСБ начело с Валери Симеонов предлагат игрални домове да има само в:

– зоните на КПП-тата, на не повече от 20 км от границата,

– в 5-звездни хотели

– в големите курорти  – Албена, Златни пясъци, Св. св. Константин и Елена, Елените, Слънчев бряг, Дюни, Приморско, Пампорово, Боровец и Банско

Целта е да не се пречи на т. нар. луксозен хазартен туризъм, обобщава в. „СЕГА“.

Прегледана: 18464

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече