Парламентът даде „зелена светлина“ за Европейски център за подготовка за бедствия и училище за парамедици

0

Да бъде изграден Европейски център за подготовка на специалисти по бедствия, аварии и катастрофи и училище за парамедици разрешиха депутатите с промените на първо четене в Закона за българския червен кръст.

Така се дава възможност върху имоти публична или частна държавна собственост да може да се учредява безвъзмездно право на строеж в полза на БЧК. Всички парламентарни групи подкрепиха проекта.

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков коментира, че бъдещият проект ще повиши реномето на страната ни: „Една голяма привилегия. Важна стъпка в утвърждаването на авторитета на нашата организация – на БЧК, а и не само на БЧК, изобщо на цялата ни държава. Представете си колко с чувство на гордост, ако знаем и ако светът знае, че в България ще се обучават кадри от целия свят, от цяла Европа и те ще получават диплома, която ще бъде предоставена от българската държава. Тези хора ще се обучават на територията на нашата държава„.

БСП подкрепиха закона, като депутатът Георги Михайлов предупреди, че между двете четения социалистите ще следят относно казуса по предоставянето на терен за новия логистичен център: „Ние ще настояваме да бъдат внимателно прецизирани юридическите текстове по отношение на възможността за ползването на собственостите, т.е. земите, върху които се определя действието на този проектозакон на Червения кръст“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече