МВР: Ако водачи имат невръчени електронни фишове, ще им бъдат дадени още на границата

0

На границата за задължения ще бъдат проверявани и пътниците в автобусите, обясниха от „Пътна полиция“

Ако пътната глоба е платена, но въпреки това в системата на „Пътна полиция“ стои като дължима, грешката вероятно е на глобения. Това стана ясно от думите на Иво Писанов от КАТ пред Нова телевизия. Той обясни, че в над 90% от случаите на разминаване в системата причината е неправилното попълване на платежното нареждане.

 Коментарът на Пиканов е във връзка със започналите проверки по границата за неплатени глоби, заради които на нередовните водачи се отнемат книжките и те не могат да продължат, ако не платят, съобщава в. „Сега“.

В понеделник се разбра и че на проверка ще подлежат и пътниците в автобусите. Ако се установи, че имат неплатени глоби, те ще могат да продължат пътуването си зад граница, но ще бъдат предупредени, че дължат суми на МВР. Ако се установи, че имат неполучени наказателни постановления, на границата ще получат призовки да се явят в съответното районно полицейско управление, за да ги получат. Ако имат невръчени електронни фишове, те ще им бъдат връчени още на граничния пункт

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече