Тръмп продължава да настоява: Китай може съзнателно да е пуснал коронавируса

0

Американският президент Доналд Тръмп допусна, че Китай може съзнателно да е разпространил новия коронавирус, за да дестабилизира световната икономика. „Има вероятност да е било нарочно“, каза Тръмп в интервю за в. „Уолстрийт джърнъл“, цитирано от Mediapool.bg.

Той посочи също, че това не се основава на разузнавателна информация и има по-голяма вероятност световното разпространение да е било случайно.  „Но човек никога не знае“.

Президентът отправи обвиненията докато налага редица налози, за да уязви китайската икономика, отбелязва ДПА.

Напрежението между САЩ и Китай расте отчасти заради коронавируса, като през последните месеци Тръмп на няколко пъти заяви, че Китай не е прозрачен относно първоначалното разпространение на болестта.

Членове на американската администрация казваха, че според тях новият вирус е дошъл от китайска лаборатория. Отношенията се влошиха и в търговията, заради китайския технологичен гигант Хуавей, заради Хонконг и Южнокитайско море.

Тръмп вчера поднови заплахата си да скъса всички връзки с Китай, ден след като американският търговски представител Робърт Лайтхайзър каза пред американския Конгрес, че не смята отделянето на китайската от американската икономика за осъществима възможност.

Прегледана: 32176

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече