Тръмп продължава да настоява: Китай може съзнателно да е пуснал коронавируса

0

Американският президент Доналд Тръмп допусна, че Китай може съзнателно да е разпространил новия коронавирус, за да дестабилизира световната икономика. „Има вероятност да е било нарочно“, каза Тръмп в интервю за в. „Уолстрийт джърнъл“, цитирано от Mediapool.bg.

Той посочи също, че това не се основава на разузнавателна информация и има по-голяма вероятност световното разпространение да е било случайно.  „Но човек никога не знае“.

Президентът отправи обвиненията докато налага редица налози, за да уязви китайската икономика, отбелязва ДПА.

Напрежението между САЩ и Китай расте отчасти заради коронавируса, като през последните месеци Тръмп на няколко пъти заяви, че Китай не е прозрачен относно първоначалното разпространение на болестта.

Членове на американската администрация казваха, че според тях новият вирус е дошъл от китайска лаборатория. Отношенията се влошиха и в търговията, заради китайския технологичен гигант Хуавей, заради Хонконг и Южнокитайско море.

Тръмп вчера поднови заплахата си да скъса всички връзки с Китай, ден след като американският търговски представител Робърт Лайтхайзър каза пред американския Конгрес, че не смята отделянето на китайската от американската икономика за осъществима възможност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече