СЗО алармира: Вторият пик на COVID-19 в България е факт

0

Рисковите фактори по отношение на COVID-19 са много, сред тях затлъстяването и тютюнопушенето

В някои страни се наблюдава всъщност първоначално развитие и разпространение на COVID-19. Това са страните от Латинска Америка. Притеснение будят и страните от Южна Африка, където се очакват трудности с посрещането на потребности от по-интензивни грижи за хората, които се разболяват. Това коментира в интервю за „Фокус“ д-р Михаил Околийски, представител на СЗО за България.
 
В други страни, в които се наблюдаваше по-добро справяне с вируса в началото, сега се наблюдава увеличено разпространение. Една от тези страни за съжаление е България. Всъщност тези последни две седмици наблюдаваме едно пиково увеличаване на новите случаи, но може би това е част от първата вълна, когато благодарение на мерките, предприети от хората и правителството, вирусът беше държан под по-добър контрол. След разхлабване на мерките хората си помислиха, че са преодолели тези предизвикателства, този проблем и бързо се върнаха към старите си навици, обясни д-р Михаил Околийски.
 
Д-р Михаил Околийски бе категоричен, че мерките не трябва да бъдат занемарявани и всеки един от нас трябва да прояви отговорност и да се пази.
 
По думите му рисковите фактори по отношение на COVID-19 са много, сред тях затлъстяването и тютюнопушенето. Никой не е застрахован от коронавирусната инфекция. COVID-19 съществува и рискът е много голям, допълни д-р Михаил Околийски.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече