При спецакция в Сандански са задържани 10 лица, над 180 хил. евро и наркотици

0

Две операции се провеждат в Сандански. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Сандански, където от сутринта се извършва специализирана полицейска операция., съобщава в. „Монитор“.

„Един от приоритетите ни е противодействието на наркоразпространението. В града има 2-3 групи, които се занимават с наркоразпространението. Обект на действието по досъдебното производство е една от тази групи“, посочи обвинител № 1. Той заяви, че разследването ѝ е продължило около 1 година, а днес е намерено и голямо количество пари – евро, левове и други банкноти.

Над 180 хил. е сумата в евро. Задържани са по това дело 5 човека, в хода на акцията още 5, значи общо 10″, обясни главният прокурор.

Глвният прокурор Иван Гешев

Иван Гешев обясни, че акциите на прокуратурата, съвместно с МВР, ще продължат в града, за да може да се намали значително престъпността в близката една година. „Сандански е един жив град с много млади хора и е недопустимо да се създават проблеми като стрелби с автомати по гаражи, палежи на леки автомобили, включително и такива на полицаи, сбивания с телесни повреди. Това освен че пречи на гражданите да живеят нормално и спокойно, пречи и на бизнеса.“, коментира главният прокурор.

„При спецакцията са открити и наркотици, които не са в голямо количество. Ударената група е била задържана и преди“, допълни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Операцията е стартирала тази нощ, проверяват се лица, регистрирани за продажба на дрога, както и такива с две и повече висящи дела.

По време на брифинга стана ясно още, че и останалите групи, занимаващи се с наркоразпространението, се следят „под лупа“ от органите на реда и прокуратурата. Когато са налице достатъчно доказателства за престъпната им дейност, те ще бъдат задържани и привлечени към наказателна отговорност.

На въпрос дали в престъпната дейност на бандите са замесени полицаи, Иванов отговори, че ако има такава обвързаност, ще се предприемат необходимите действия. „Многократно сме доказвали, че не се притесняваме да задържаме служители на МВР. Трябва да се знае – или си полицай, или си престъпник, среден вариант няма“, категоричен бе той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече