Прокуратурата проверява ефикасни ли са мерките срещу COVID-19 и трябват ли нови

0

Върховната административна прокуратура сезира компетентните органи да преценят ефективността на предприетите мерки по отношение на разпространението на COVID-19 в страната и дали има необходимост от нови, съобщава „Дарик“.

От прокуратурата съобщиха, че са сезирали министър-председателя, министъра на здравеопазването и председателя на Националния оперативен щаб за евентуалната необходимост от предприемане на други мерки, с цел реално ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция, предвид актуалната ситуация в конкретни населени места.

ВАП е сезирала компетентните органи, заради данни от националната информационна система, относно COVID-19 за последните две седмици, от които е видно драстично нарастване на броя на положителните проби при проведените изследвания за наличие на коронавирус.

Институциите ще правят преценка за организацията и контрола във връзка с изпълнението на заповедите за вече въведени противоепидемични мерки и да предоставят незабавно на ВАП информация във връзка с горепосоченото.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече