Трагедия: 20 области в Сърбия под вода

0

Извънредно положение е обявено в 20 общини на Сърбия поради наводнение. Двама души са изчезнали. Според Предраг Марич, началник на сектор „Спешни ситуации“ в МВР, ситуацията се стабилизира, пише БГНЕС.

„Ситуацията постепенно се подобрява. Днес ще започне оценка на щетите. Евакуирани са 275 души, издирва се изчезнала брачна двойка от Студеница, а около 500 обекта са наводнени“, каза Марич за „Пинк“.

Според ръководителя на сектора за извънредни ситуации, много пътища са повредени от водата и комуникацията е прекратена в редица райони. Военните обмислят възможността за изграждане на понтонни мостове, където може да проникне вода. „Според прогнозите на Хидрометеорологичния център времето се стабилизира. Животът скоро ще започне да се връща към нормалното“, каза Марич.

По-късно вестник „Вечерние новости“ съобщи, че един човек е загинал в резултат на наводнението – полицията откри труп в близост до град Студеница.

Според изданието, най-вероятно става дума за 80-годишен мъж, а в ход е издирване на съпругата му. Според спасителите двойката е била блокирана в дома си по време на рязкото покачване на водата и не е могла да избяга. Невъзможно било да се приближи до къщата с лодка. МВР разположи хеликоптер, но той не можа да открие възрастните хора.

Над 50 сръбски военни лица участваха в оказване помощ на населението и ликвидирането на последиците от преливането на местни реки, причинено от силните дъждове. Според Министерството на отбраната на Сърбия, военните са пристигнали, за да изградят стена, необходима за защита на близките домакинства от наводнения.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече