БСП възропта : Медиите тероризират депутатите

0

БСП призова ръководството на Народното събрание да направи всичко възможно, за да прекрати „електронният терор“ върху народните представители, предаде БНР.

В декларация социалистът Валери Жаблянов изрази недоволство от вчерашните репортажи и снимки, които са показали, че депутатите не носят маски. Той призова от парламентарната трибуна да бъдат взети всички мерки народните представители  да бъдат защитени от медийни нападки.

Вчера по националните телевизии и по други електронни медии назидателно бяха снимани, прожектирани и показвани народни представители, които не носят маски, усмихват се, разговарят помежду си и така да се каже нарушават обществения ред. Настоявам ръководството на Народното събрание да направи всичко възможно да се прекрати електронният терор върху народните представители, тяхното дискредитиране в телевизии и други средства за информация“.

От ГЕРБ изразиха несъгласие с опозицията. Депутатът Тома Биков заяви:

„Това, че вие сте тръгнали без маски и сте влезли тук в нарушение на правила, за които сме се разбрали всички заедно, че трябва да спазваме. При положение, че здравният министър издава заповед за всички български граждани да носят маски при определени условия и те биват глобявани е нормално медиите да проявят интерес как се спазват правилата в Народното събрание“.

Припомняме, че вчера от Столичната регионална здравна инспекция връчиха на НС протокол, според който по време на пленарното заседание този ден част от народните представители, присъстващи в пленарната зала, са без поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата.

Така те са нарушили въведените от министъра на здравеопазването със заповед от 22 юни 2020 г. временни противоепидемични мерки.

От инспекцията предписват да бъде предоставена информация /записи и други/ с цел установяване на лицата без поставени защитни маски на пленарното заседание.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече