Мъж има отрицателна проба за COVID-19 – РЗИ настоява, че е заразен

0

Потребителят във Фейсбук Николай Николов публикува видео в профила си в социалната мрежа, за да сподели за един, меко казано, абсурден случай покрай „заразяването“ му с коронавируса.

По думите на мъжа инспектор от РЗИ му се обадил по телефона, за да му съобщи, че е инфектиран с новия коронавирус, тъй като е присъствал на мероприятие, където двама души са дали положителни резултати за COVID-19.

Заради това той е принуден да спазва 14-дневна карантина. Той също така бива информиран, че  ще му бъде направен повторен тест, който да потвърди резултата от първия. По думите на Николай Николов обаче никой от РЗИ не отива при него. За сметка на това от столичното 6-о РПУ са проверили дали спазва наложената му изолация.

В крайна сметка Николов си прави тест в частна лаборатория, където разбира, че резултатът му за COVID-19 е отрицателен.

Илюстративна снимка: Dreamstime.com

Никой не може да ми върне загубените дни, в които съм стоял като затворник вкъщи, никой не може да възстанови нервите на семейството ми, на близките ми и на приятелите ми, които се притесняваха денонощно и никой не може да ми каже дали домашната ми изолация ще бъде премахната. Отказвам обаче да бъда използван като част от статистиката „болни/заразени с COVID-19“ и някой да получава облаги от страха на хората!, категоричен е той и се закани, че ще търси правата си по съдебен път.

Ето и видео към темата: https://www.facebook.com/1762807223/videos/10207851138514042/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече