Доц. Мангъров: Това, което се вижда, е „игри на тестове“, целяща да стресира и плаши хората

0

Медикът напомни, че PCR тестът е на 70% чувствителен т.е. не са абсолютни

Какво значение има колко тестове са направени? Важно е колко хора са изследвани, дали са изследвани за пръв път или не. Защо няма такава разбивка? Това попита доц. Атанас Мангъров. Възможно е половината тестове да са направени на хора в болница, т.е. вече имали тест. Това, което се дава, неговото предназначение е да стресира хората, да ги плаши, сигурен е Мангъров, който говори пред bTV.

И е категоричен – на база представяните данни не може никакви заключения да направим. „Хората са важни, не тестовете“, подчерта доцентът.

Да, казах, че през юни коронавирусът изчезна, силно се надявах, но не стана. Този вирус също ще изчезне – ще стане през юли, през август. Но ако не изчезне, трябва да приемам нова нормалност – че само имаш нужда от помощ, в по-малко от 1% от случаите, ще я получиш. Ако трябва, ще си скъсам дипломата„, коментира още Мангъров.

Това, което се вижда, е „игри на тестове“. Не може да затвориш някой на база на тест„, смята доц. Атанас Мангъров.

Според него, ситуацията следва да е такава – в 99% от случаите няма да ти се случи нищо, ако обаче ти се случи, да се грижат за теб и ако имаш друго заболяване, грижата да не се различава заради него. Мангъров напомни, че PCR тестът е на 70% чувствителен т.е. не са абсолютни. Те са основа за диагноза, не диагноза.

Ако продължим по този начин, ноември-декември системата ще блокира“, предупреди доцентът, защото „няма да можем да различаваме един банален сезон грип от коронавирус“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече