Борисов е призован за справка по делото срещу бизнесмена Пламен Бобоков

0

Премиерът Бойко Борисов е призован на разпит утре (7 юли) в Спецпрокуратурата заради твърдения в медиите на обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков, съобщиха от
пресцентъра на държавното обвинение, съобщава „Дарик“.

Специализирана прокуратура уточнява, че продължава действията по разследването по досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние. Извадени бяха поредица от чатове между русенския бизнесмен и президентския секретар Пламен Узунов, а от прокуратурата оповестиха и други съобщения от диалог, воден между някой, наречен „президент“ и Бобоков.

Заключението от изготвената компютърно-техническа експертиза на иззети по делото веществени доказателства продължава да се анализира.

С оглед изясняване на обективната истина по досъдебното производство се провеждат множество разпити на свидетели и се приобщават документи, относими към предмета на разследването, посочват от прокуратурата.

Пламен Бобоков, Снимка: Dunavmost.com

Освен премиера, още двама души от ГЕРБ в Русе ще дават показания – това са Пламен Нунев (депутат и областен координатор в дунавския град) и Росен Даскалов (бивш общински ръководител на структурата на партията, подал оставка през 2019 г.)

Самият Борисов преди няколко дни заяви, че няма нищо укорително държавните мъже да водят разговори с бизнеса и да го подпомагат.

„От сутрин до вечер всеки се оправдава с мен, ама аз не съм крил, че познавам целия бизнес. Това не е проблем, а проблемът е в това, че обвиняват само другите“, каза Борисов по повод лобирането от страна на бизнесмена Пламен Бобоков през президентската институция, като обвини Румен Радев, че се прави на „девица“.  Според премиера е нормално човекът да се интересува кой ще е посланикът в Нигерия, защото има бизнес там. Борисов припомни, че и той го е водил в свои делегации по време на пътувания и винаги е гледал да помага на бизнеса. „Един има бизнес в Нигерия, нормално е да се интересува кой ще е посланик. Това не е укоримо. Какво лошо има, защо се оправдават?“, чуди се Борисов.

„Проблемът е, че преди няколко седмици президентът Радев каза – недопустимо е да се извадят чатовете с едрия бизнес. Това е недопустимо! Затова е толкова гузно в ситуацията сега“, каза още премиерът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече