Секс робиня на ИДИЛ разказва за изживения ужас

0

Семейството на Елиас осигури освобождаването й през 2017 г. срещу 12 000 долара, но ИДИЛ задържа дъщеря й

Когато Райнас Елиас е била на 14 години, бойци на Ислямска държава нападат кюрдското малцинство „язиди“ в Северен Ирак към което тя принадлежи.

Те я отвличат и я продават на бунтовник, който многократно я изнасилва и измъчва, преди да я продаде на още по-брутално чудовище. ИДИЛ считат кюрдското малцинство за „поклонници на Дявола“ и извършват всякакви издевателства към представителите му. 

Секс робини на ИДИЛ, снимка: в. „Марица“

Не съм сигурна дали ще се възстановя някога от това, което съм преживяла„, казва тийнейджърката, която прекарва три години в плен.

Тя забременяла още два пъти, но загубила и двете бебета, приписвайки първият спонтанен аборт отчасти на изтезания.

Семейството на Елиас осигури освобождаването й през 2017 г. срещу 12 000 долара, но ИДИЛ задържа дъщеря й. Сестра й, както и двама нейни братя са сред хиляди язиди, които все още са сред изчезналите.

Някои бяха дори по-малки, когато бяха отвлечени. Едно момиче бе продадено пет пъти на изнасилвачите на ИДИЛ, като беше отвлечено когато беше едва на 11 години, продължава разказа си тя.

Елиас, която сега е на 19 години, заяви, че международната общност трябва да помогне за спасяването на останалите пленници и да гарантира, че язидите никога повече не бъдат преследвани.

Това, което преживях, изтезанията и изнасилванията, не мога да забравя. Разбира се, че все още се страхувам„, признава тя.

Материалът е на в. „Стандарт“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече