Американското посолство фиксира протестите в България до 16 юли

0

Американското посолство у нас изненадващо излезе с категорична прогноза до кога ще продължат протестите и контрапротестите у нас. Масовите прояви в столицата и още няколко града започнаха преди 3 дни, съобщава в. „Марица“.

В момента различни политически групировки протестират и контрапротират в и около Министерския съвет. Очаква се повтарящите се протести и контрапротести в района да продължат най-малко до 16 юли 2020 г.

Това пишат от американското посолство в София в сигнал за сигурността:

 „На гражданите на САЩ се препоръчва да избягват районите, засегнати от продължаващата протестна дейност в и около Министерския съвет в събота, 11 юли 2020 г., които вероятно ще продължат най-малко до 23 часа. За протестите на 11 юли се очаква огромен брой участници, включително контрапротестни групи и има вероятност от насилие.

Протестиращите групи също могат да се опитат да потеглят към Орлов мост и Съдебната палата. Затварянето на пътища и значителното полицейско присъствие около Министерския съвет ще доведат до по-големи от нормалните закъснения на движението в центъра на София поне до 16 юли 2020 г. Моля, обърнете внимание, че затварянето на пътища и местата за протести могат да се променят.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече